Bechet

Bechet

Bechet este un oraș în județul Dolj, Oltenia, România. Este situat în sudul județului, fiind unul dintre cele două porturi dunărene ale județului Dolj, alături de Calafat. La Bechet există un punct de trecere a frontierei către Bulgaria. Trecerea se face cu bacul între Bechet și orașul bulgar Rahova.
În portul Bechet se organizează anual serbarea zilei Marinei, la 15 august, unde au loc diverse jocuri marinărești, plimbări pe Dunăre, precum și serbări câmpenești. În apropierea orașului Bechet se află Mănăstirea Sadova și pădurea seculară de la Zaval, unde în fiecare an, în prima duminică a lunii august se organizează un frumos festival.
Bechet este un nod rutier pe aici trecând drumurile naționale Craiova – Bechet, Calafat – Bechet și Bechet – Corabia. Din orașul port Bechet se poate ajunge relativ repede la Sofia și de aici în Grecia, acesta fiind unul din traseele preferate de către majoritatea transportatorilor, precum și de agențiile de turism, pentru a tranzita Bulgaria și a se îndrepta spre Grecia sau Turcia.
Orașul Bechet este situat la 67 km distanță de Craiova, 45 km de Corabia și 95 km de Calafat.
Altitudinea Bechetului este cuprinsă între 23 m în luncă (lângă Dunăre) și 40 m (în zona nisipurilor).
Bechetul este situat în zona de silvostepă a Câmpiei Române, temperatura medie este de 11 °C iar cantitatea medie anuală de precipitații este de 500 mm.

Despre Adrian Cîtu

Călătorul vede ceea ce este. Turistul vede ceea ce a venit să vadă. G.K.