Crucea de Leac din Coslogeni

Crucea de Leac din Coslogeni

Crucea de Leac din Coslogeni este atat de cunoscuta printre credinciosi incat in fiecare an este vizitata de un numar destul de ridicat de oameni, devenind asadar un important obiectiv turistic.Crucea de Leac din Coslogeni se afla situata in cadrul Manastirii din Coslogeni. Pentru a ajunge aici este nevoie sa urmati traseul Calarasi – Fetesti, Crucea de Leac din Coslogeni fiind asezata la o distanta de 14 kilometri de Calarasi.
Crucea de Leac din Coslogeni este facatoare de minuni, asa cum scrie pe inscriptia ei ca este „sfântă şi de viaţă făcătoare“.
Crucea de Leac din Coslogeni a fost asezata in satul Coslogeni din comuna Dichiseni inca de pe vremea lui Constantin Mavrocordat, din anul 1738.
Crucea de Leac din Coslogeni are si o legenda. Se spune ca aceasta era transportata catre Fetesti intr-un car. Fiind foarte grea, carul a cedat si crucea a cazut chiar in localitatea Coslogeni. Degeaba s-au chinuit sa o ridice cei care o insoteau ca nu a mai putut fi urnita din loc nici macar cu cinci perechi de boi.
Legenda Crucei de Leac din Coslogeni spune ca in timp aceasta s-a inaltat. De-a lungul vremii toti cei care au venit sa se inchine la ea au fost vindecati si li s-au indeplinit dorintele, fiind facatoare de minuni.
Crucea de Leac din Coslogeni a fost ridicata de catre domnitorul Constantin Mavrocordat pentru cinstirea Sfintei Parascheva.

Despre Adrian Cîtu

Călătorul vede ceea ce este. Turistul vede ceea ce a venit să vadă. G.K.