Dăbuleni

Dăbuleni

Dăbuleni este un oraș în județul Dolj, Oltenia, România, format din localitatea componentă Dăbuleni (reședința), și din satul Chiașu. A fost declarat oraș prin Legea 83/2004.
Orașul Dăbuleni este situat în sudul Olteniei, în partea de sud-est a județului Dolj, la sud de Craiova și în apropierea portului Bechet, în vecinătatea Dunării, într-o zonă cu sol nisipos, numită și „Sahara Olteniei”. Face parte din zona etnografică Romanați.
Relieful din regiune este format din câmpii și lunci acoperite cu dune de nisip. În partea de sud se găsesc suprafețe cu aspect neted de coline care urcă până la extremitatea nordică a teritoriului.
Din punct de vedere climatic, are un pronuntat caracter continental cu usoara influenta mediteraneana. Astfel, regiunea are parte de o perioada de seceta accentuata in lunile iulie – septembrie si o cantitate normala de precipitatii in lunile mai si iunie. Temperatura medie anuala este de 11,1 grade Celsius. Precipitatiile ating o medie anuala de 548 mm, sunt repartizate neuniform de-a lungul anului si pot avea variatii semnificative de la un an la altul.

Despre Adrian Cîtu

Călătorul vede ceea ce este. Turistul vede ceea ce a venit să vadă. G.K.