Lacu Sărat

Lacu Sărat

Lacu Sărat este un sat în comuna Chiscani din județul Brăila, Muntenia, România. În cadrul comunei, se află un lac sărat, pe malurile căruia s-a ridicat stațiunea cu același nume. Începuturile stațiunii datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, primele stabilimente fiind descrise de scriitorul Alexandru Vlahuță in România pitorească. În primii ani ai secolului al XX-lea, stațiunea a fost legată de orașul Brăila printr-o linie de tramvai, ce funcționează și astăzi.
Acest loc este apreciat din punct de vedere turistic pentru buna sa poziționare în natură și pentru proprietățile curative de care dispun nămolul sapropelic și apa minerală hipertonică, sursa fiind chiar Lacul Sărat. Există și un complex balnear ce functionează tot timpul anului și oferă cazare, mese servite în restaurantul propriu, teren de fotbal, tenis.
Cei care ajung la această stațiune se pot orienta spre excursii pe Dunăre sau Marea Neagră sau cu scopul de a vizita obiectivele turistice locale. Iată câteva exemple:
– Mânăstiri și biserici: Mânăstirea Lacul Sărat, Mânăstirea Maxinei, Biserica Grecească, Biserica Sf. Mihail și Gavriil;
– Muzeul Brăilei;
– Grădina Publică.

Despre Adrian Cîtu

Călătorul vede ceea ce este. Turistul vede ceea ce a venit să vadă. G.K.