Țiriac Collection

Țiriac Collection

Țiriac Collection este prima galerie auto de colecție din România deschisă publicului, deținută de omul de afaceri Ion Țiriac. Colecția sa include circa 250 de mașini și motociclete, produse începând cu anul 1899, 150 dintre acestea fiind expuse în galerie.
Galeria Țiriac Collection se afla în Otopeni, în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă, și a fost inaugurată la data de 28 noiembrie 2013. La momentul inaugurării spațiu expozițional prezenta plublicului 70 de unități. În urma unor lucrări de extindere ce au avut loc în primăvara anului 2015, galeria și-a mărit spațiul de expunere, incluzând în prezent 150 de mașini și motociclete de colecție
Țiriac Collection cuprinde modele din peste 30 de mărci auto de renume precum: Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Cadillac, Ferrari, Porsche, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson și altele. Colecția de mașini include unități care au avut proprietari celebri, precum Contesa de la Nove a Elveției, care a deținut modelul Daimler Conquest Century Drophead Coupe, sau Elton John care a deținut un Rolls Royce Phantom V Park Ward, ambele mașini fiind inclus in expoziție. Galeria auto a omului de afaceri Ion Țiriac singura colecție privată din lume care deține cele șase modele ale seriei Rolls-Royce Phantom, produse până în anul 1972. Cel mai vechi exponat al colecției este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899, unul dintre cele doar șapte exemplare care mai există în prezent.

Despre Adrian Cîtu

Călătorul vede ceea ce este. Turistul vede ceea ce a venit să vadă. G.K.